Bliv venner med dit mundbind

Danskerne bruger dem flittigt, men de fleste danskere er efterhånden også lidt træt af dem. Det er selvfølgelig mundbind, vi taler om.

De fleste danskere går rundt med det blåhvide mundbind, der snart må have status som ikonisk. Billedet af de blåhvide mundbind er en af de ting, man vil kigge tilbage på, når man i fremtiden ser på pandemien.

Hvis du stadig ikke bryder dig om det klassiske blåhvide mundbind, så læs med her.

Det er grimt. Det er miljøsvineri. Det er spild af materialer.

Det er tre grunde til at folk ikke kan lide de blåhvide mundbind. Det findes der heldigvis også en løsning på. Alle tre problemer har faktisk samme løsning. Du kan nemlig bare købe et stofmundbind.

Et mundbind lavet af stof er genanvendeligt, du kan få det i præcis den farve eller det print, som du kan lide, og du behøver kun købe omkring 5, for efter en kogevask er de så gode som nye.

Når du køber stofmundbind, skal du huske at holde øje med, at de er CE godkendte. De andre mundbind, bruges nemlig mest til ”pynt”, da de ikke beskytter tilstrækkeligt.

Problemer med vejrtrækningen

Mange danskere stilles i et dilemma, når de bruger mundbind, da de får vejrtrækningsbevær af at bære dem. De sveder indenunder, og det er generelt en ubehagelig oplevelse, hvis man skal have det på gennem længere tid, som det kan være tilfældet, hvis man står i butik eller skal på en lang togrejse.

Der findes heldigvis alternativer til mundbind. Det kunne eksempelvis være visirer. De kan fås i forskellige modeller. Nogle sidder fast med en rem rundt om hovedet og dækker hele ansigtet, mens andre sidder fast ved ørerne og hagen. Det er et såkaldt hagevisir.

Så der er altså hjælp at finde. Du skal bare vælge et lidt alternativt værnemiddel, hvis mundbindet ikke er noget for dig.