Gå sensommeren bæredygtigt i møde med en varm hals og lune hænder

Sensommeren og det tidlige efterår i Danmark kan være en lumsk størrelse. Den ene augustdag kan være kold, hvorefter vi måske får en varm september. Sol eller ej, så er det skønt at have opdateret sin garderobe til at være klar til det køligere vejr.

Bæredygtighed kan sikre færre ekstreme vejrsituationer, så lad os komme i gang!

Det er yderst vigtigt at vi er bevist om at vores shopping-vaner skal hænge sammen med det klimaftryk, som vi sætter på planeten. Fast Fashion og de meget billige prisklasser, har oftes ikke bæredygtighed for øje. Et tøjmærke som er bevist om deres klimaaftryk og bæredygtighed, er gorridsen. Gorridsen er et bæredygtigt strikkekoncept, som ganske vist er med i den højere økonomiske klasse, men som til gengæld lover bæredygtig produktion, og en god investering i klimaet.

Stik er det nye sort

Til de køligere morgener, er det yderst behageligt at kunne trække i en varm sweater eller et par strikkede strømper. Strikning og hækling er kommet meget på mode, især efter pandemien, hvor det hjemmelavede striktøj blev vores yndlingsbeskæftigelse. At selv lave sit tøj kan være en måde at sikre pasform og total tilfredshed. Hvis man oveni købet og så er bevidst om sine materialer, så kan man være med at styrke budskabet om bæredygtighed og Fair Trade. Er man dog ikke den hurtigste på hæklenålen, så kan man selvfølgelig købe sig fra det. Strikkede huer og handsker er i høj kurs til vinter, så man kan lige så godt sikre sig det nu. Der findes mange mindre butikker, som får produkterne håndlavet, så de føles næsten hjemmelavet. Så behøves du ikke gå tiggergang hos bedstemødrene og veninderne, som har mere fingersnilde end dig. Striktøj kan købes og lave, men skal ikke desto mindre bruges, så det er bare at finde dine favoritter allerede nu!