Gaven til hinanden: løftet om at støtte hinanden ved genåbning

Der kan næppe herske nogen som helst form for tvivl om, at hele landet er ved at have nået bristepunktet- Årsagen er naturligvis, at vi igennem et år har været underlagt den ene restriktion efter den anden. Hjemmearbejde er blevet en meget mere normal ting, det samme er hjemmeundervisning for skoleelever og unge under uddannelse, mens også vores gode aktivitetstilbud har været lukket helt eller delvist ned. Det ved end det er den lokale roklub eller et diskotek, hvor vi plejede at komme. Ja, Covid-19 er en forhadt virus, der ikke bare har gjort mange syge, men skabt et nærmest sygeligt savn til vores normale sociale rammer.

Noget af det, der ligger mange på sinde, er netop at komme ud og være sammen på kryds og tværs med familie og gode venner. Der er en lang kø af udskudte fødselsdage, bryllupper, firmafester, festivaler og meget andet, der venter på at kunne blive afholdt. Dertil er der både hoteller, cateringfirmaer, underholdningsbureauer til fester og mange andre erhvervsdrivende, der ser frem til at kunne mærke gang i deres forretninger på ny.

I den forbindelse vil vi gerne bruge lejligheden til at komme med en bøn, som danskerne før har hørt. For tidligere har vi fået at vi skulle støtte hinanden med gavekort og meget mere til de mange lokale forretninger, der har kæmpet en brav kamp. Det skal vi fortsætte med, så festen ikke kun er for private, men også en fest, der fejrer at erhvervet bliver kick startet.

Se derfor efter, om der ikke er en lokal forretning, som du kan støtte – og husk gerne at tage hensyn til særligt de mindre virksomheder, der ikke har samme midler som de større kæder, der har haft nemmere ved at sælge hele deres sortimenter, fordi det f.eks. er supermarkeder.

Tænk dem med ind i din planlægning, så får vi alle den fest, som vi om nogen fortjener.