Giv kunsthåndværk i julegave

Vil du give en julegave, der er både smuk og brugbar? Så er vaskeægte kunsthåndværk måske vejen frem. En elegant designer lampe kan være et kunstværk i sig selv, når den er slukket – og selvfølgelig udfylde en meget vigtig funktion, når den er tændt.

Du kan gå efter en af de klassiske designer lamper som FlowerPot, PH og andre tidløse og ikoniske designs, eller du kan vælge en flot Muuto lampe, som er udført i et enkelt, nordisk look. Der er uendeligt mange smukke designer lamper at vælge imellem, og de er både dekorative og funktionelle – den perfekte julegave.

En anden gaveidé, der er både pæn og så anvendeligt, at det er svært at tro på, er de praktiske Pappelina plasttæpper. De kan selvfølgelig bruges under dine designermøbler, men også i køkkenet, på badeværelset og endda udendørs! De er bløde og behagelige, og bliver de beskidte, kan de bare ryge en tur i vaskemaskinen – så bliver det ikke meget nemmere, vel?

Pappelina-tæpperne er vævet i Sverige efter gamle håndværkstraditioner, og resultaterne er utroligt nutidige. Har du ikke et gavebudget, som kan rumme designer lamper, gulvtæpper, designer møbler og lignende, kan du overveje lidt brugskunst som for eksempel en vase.

Fedterøvstricket over dem alle:

Kender du en, som du gerne vil fedte lidt for (din mor eller svigermor for eksempel) kan du smide trumf på. Du gør sådan her: Køb en smuk, håndlavet blomstervase fra Ro Collection, og så pakker du den ind sammen med et gavekort på friske blomster. Det kan være en slags klippekort, hvor hun selv bestemmer, hvornår hun gerne vil have en buket, det kan være en fastlagte datoer, eller du kan bare skrive, at hun vil få blomster X antal gange i løbet af året – så har hun noget at se frem til.