Hvad passer godt til en rosévin?

Rosévinen bliver kun mere og mere populær. Før var det en vin, som vi primært drak om sommeren på terrassen i afkølet form, men i dag drikker vi rosévin året rundt. Det er blevet en helårsfornøjelse, og det er der mange gode grunde til. Rosévinen er nemlig en forfriskende, kølig og sød vin, som passer til mange forskellige retter, men også egner sig fint i sig selv til hygge på f.eks. standen eller caféen.

Rosévinen er dog ikke bare en ”fancy” vin, som har opnået hurtig popularitet på bl.a. Instagram, hvor alle influencere deler billeder af dem selv med et smukt, lyserødt glas rosévin i hånden. Det er en vin, som er kommet for at blive – og så er det faktisk også en vin, som passer godt til en lang række retter. Mange retter, som ellers også ville nyde godt af en hvidvin.

Vi har her samlet nogle tips til, hvilken slags rosévin, der passer til hvilke måltider, så du altid er sikker på at servere den rette vin til aftensmaden – ellers så kan du selvfølgelig altid nyde rosévinen i sig selv.

Tør klassisk rosévin

En klassisk tør rosévin karakteriseres ved en frisk og sprød syre, og den har typisk noter af citrus. Det er af disse årsager at den er det oplagte valg til fisk og skaldyr – og så passer den også perfekt til retter, hvor man typisk bruger citron i retten. Det kan f.eks. være saltbagt kylling med citron, citronpasta eller retter med en lækker citronsauce. Den klassiske rosévin passer derudover også til lette salater med f.eks. tun, kylling eller andet lyst kød.

Frugtig rosévin

Den klassiske rosévin passer til meget, men den er ikke ideel til retter med en del sødme. Syren i den klassiske rosévin passer simpelthen ikke til sødmen, og rosévinen vil til sådanne retter derfor virke decideret sur. Det ødelægger helhedsindtrykket ved et ellers lækkert måltid. Derfor bør man i stedet til sødlige retter vælge en frugtig rosévin. Det kan f.eks. være til grillmad og barbecue, som normalt er tilberedt med en sødlige marinade.

Hvis du leder efter en god rosévin til et lækkert måltid – eller blot til en hyggestund hjemme på sofaen – bør du prøve en dansk rosévin med masser af smag.