Ønsker du langt og sundt hår? – Så læs med her

Døjer du med tyndt og slidt hår? Eller ønsker du bare længere og sundere hår? Grundene kan være mange, og der er mange muligheder, når det kommer til sundt og længere hår. Det kræver bare lidt tid og tålmodighed.

Døjer du med pletvis hårtab?

En af grundene til du har tyndt eller fint hår, kan være på grund af pletvis hårtab. Man kan døje med sygdommen alopecia, som netop er en sygdom, hvor døjer med pletvis hårtab. Selvom det selvfølgelig er en træls sygdom, er det muligt at få hjælp. Det er nemlig måske muligt at få tilskud til en paryk, hvor du bliver vurderet individuel på baggrund af din situation.

Spis fornuftigt

En anden vej mod langt og sundt hår kan være din kost. Det er vigtigt, at du spiser variereret, så du får alle de nødvendige vitaminer og mineraler, som netop dit hår skal bruge for at kunne vokse sig langt og sundt. Du kan prøve at undersøge, hvilke vitaminer og mineraler du mangler i din kost, og måske du ser en forbedring efter det. En anden idé er, at du kan undersøge præcist hvilke vitaminer og mineraler, som dit hår har brug for og så spise efter det. Nede på apoteket eller lignende kan du ligeledes finde kosttilskud, som hjælper på hår og negle.

Trap ned med hårvasken

Hvis du trapper ned på hårvasken, kan du måske også ende med at se en forbedring på dit hår. Dit hår har nemlig ikke brug for at blive vasket så meget, som du tror. Du kan nemlig ende med at forstyrre hårets naturlige olier osv. Det kan derfor være en god start ikke at vaske håret hver dag, men prøve hver anden dag, hver tredje dag og måske hver fjerde dag, når du har været i gang længe.