Sådan får du den bedste skiferie med børn

At tage børn med på ski, er en fantastisk måde at holde ferie på. I vil få en masse oplevelser ved at være aktive sammen, og har du planlagt skituren med tanke på at der skal børn med, skal det nok gå rigtig godt.

Børn kan starte med at få ski under fødderne tidligst når de er 3 år. Så er du sikker på at deres koordination og muskelstyrke er udviklet nok til det. Her giver vi dig et par gode råd til, hvordan du får den bedste skiferie med børn. 

Gå efter børnevenlige destinationer 

Destinationen er vigtig, hvis i skal have mindre børn med på ski. Skal barnet på ski for første gang, bør i overveje om i selv vil lære barnet at stå på i ski eller om der skal en skiskole til. Der kan være mange fordele ved at vælge en skiskole. Dit barn vil have det sjovt med de andre børn og tør prøve sine grænser lidt mere af, end hvis du står og kigger. Derudover får du og din partner ‘fri’ til at hygge jer på de andre pister. 

Udover at skisportsstedet gerne skal have mange gode børnebakker, er det også en fordel hvis området byder på underholdning uden for pisten. Det kan være en skøjtebane, bowlinghal, svømmehal og lignende. På den måde kan i variere aktiviteterne, så i ikke er tvunget til at bruge alle dage på pisterne. 

Optimalt tøj og overtøj

Det er altafgørende for turen, at dit barn er klædt godt på og kan holde varmen når i er afsted. Du bør klæde børn på nogenlunde som du vil klæde dig selv på med lag på lag. Det kan være nødvendigt at børn får et ekstra isolerende lag. 

Børne overtøj skal selvfølgelig være varmt, men det er også vigtigt at det er vandtæt. Der er nemlig gode chancer for, at barnet vil vælte ned i sneen nogle gange. Overtøjet skal gerne bestå af termojakke og -bukser, og husk også et par varme vanter og en god børne hue, som holder øre og hoved lunt.  

Få det bedste ud af turen 

Både på vej til destinationen og på selve turen, vil i have stor glæde af at huske snacks og iPad. Dit barn vil opretholde sin koncentration og læringsevne længere, hvis han/hendes blodsukker niveau er stabilt. IPaden er den perfekte underholdning, når i skal holde pause på en lille cafe i løbet af dagen.