Nyt år – Nyt håb – Nye regler

De nye regler er kommet godt i gang, og så træder det nye år i kraft – eller også var det omvendt… Det er i hvert fald godt, at du har fået dækket overtrækket på resterne og spist kontoen, så du kan starte juni med god samvittighed. Har julestress og nytårs-tømmermænd fyldt for meget i år, kan hjernen godt være lidt tid om at komme helt op i gear igen.

Opdaterede færdselsregler for el-løbehjul

Det er politiet og ikke mindst lovgivningen imidlertid ikke; fra 1. januar trådte der nemlig nye regler i kraft, som skal tage højde for den store mængde mindre, el-drevne køretøjer, der ræser rundt i bybilledet. Især de populære el-løbehjul har nemlig medført en kedelig stigning i uheld på cykelstierne.

Spænd hjelmen og undgå bøder

Derfor er der nu indført krav om, at der skal bæres hjelm, når man kører elektrisk skateboard, løbehjul og “selvbalancerende køretøjer” (det vil sige Segway, for eksempel). Men så er det jo heldigt, at du kan finde et kæmpe udvalg af cykelhjelme til børn og voksne, der vil passe godt på deres kranium (og undgå bøder), hvis du går ind på https://ecykelhjelm.dk.

Det er også et krav, at du skal være fyldt 15 år eller i følgeskab med en voksen (over 18) for at køre på de elektriske løbehjul. Ellers gælder de samme regler som for cyklister; du må ikke køre på gangstier, fortov eller i fodgængerfelter, du skal give tegn ved sving og stop, og der må kun være én person på køretøjet ad gangen.

Hvis du synes, at bøder er træls, så er der kun en vej frem; på med hjelmen. Teenageren bliver nok den mest problematiske at få en cykelhjelm på, men nogle gange må man altså bare bide i det sure æble. Prøv eventuelt med en af de fede MTB hjelme, der er lidt mere cool.