Lav din egen plakat: Tips til hvordan du kommer i gang

Har du en krøllet hjerne og ønsker at pryde dit hjem med noget personligt? At lave din helt egen plakat med lige det motiv du ønsker kan være den oplagte mulighed for at sætte dit præg på stuen, køkkenet eller hvor du ønsker at plakaten skal hænge.

Find din indre Picasso frem

Det er en god idé at beslutte sig for et motiv og størrelsen inden du starter, skal plakaten fylde hele væggen eller være en mindre a4 plakat. Måske har du allerede fundet frem til hvad der skal være på din plakat, hvis ikke, kan du finde inspiration til motiver og farver på Pinterest. Skal plakaten være en rød tråd og binde rummene sammen eller være en del af en billedvæg. Motivet og farverne skal fungere sammen og derfor bør du overveje om plakaten skal være neutral og dæmpet eller iøjnefaldende og prangende.

Hav udstyret i orden

Det næste du skal gøre er at have det rette udstyr til at lave plakaten. Du skal overveje om den skal laves af papir eller karton, om du skal bruge lim, maling eller tuscher. Det er vigtigt at have det rigtige udstyr for at din plakat bliver som du ønsker. Hvis du ønsker at bruge billeder og maling til dit motiv, er det måske bedre at bruge karton, da det kan ødelægge papiret. Du skal dermed anskaffe materialer efter hvilket motiv du har valgt og hvor stor din plakat skal være. Her kommer der tips til hvilke materialer der er gode at bruge.

  • Lim
  • Saks
  • Papir
  • Karton
  • Maling
  • Tuscher eller farveblyanter

Når du har motivet, farverne og udstyret på plads er du klar til at gå i gang med at lave din egen plakat, hvor det kun er dig selv der sætter grænser for kreativiteten og fantasien.