Sådan sikrer du et smukt farvel til en afdød

Står du i en situation, hvor du har mistet en person, der stod dig nær i livet? Så er vores tanke, at du rigtig gerne vil give personen en smuk afsked, som er både værdig og i tråd med den afdødes liv.

Men står du i en situation, hvor du netop har mistet en kær, så ved vi også, du sikkert er i en periode med stor sorg. Det kan nemlig slå meget hårdt at miste en nær slægtning eller partner, og derfor er det vigtigt, man finder en balance, så man både kan sørge, men også får skabt rammerne for den smukke afsked – den sidste gave, du kan give personen.

Professionel hjælp kan sikre den rette balance

Det bliver muligvis hårdt for dig, hvis du både skal tage dig af de formelle rammer, arrangere ceremonien i kirken og bearbejde dit tab helt uden hjælp til nogle af delene.

Derfor er vores anbefaling, at du tager fat i en bedemand, som kan hjælpe dig. Du kan finde en bedemand ved at følge dette link. En bedemand er ekspert i forhold omkring regler i forbindelse med dødsfald samt at arrangere begravelser. Det betyder dermed også, at du har en fagperson til din rådighed, som kan hjælpe dig med procedurerne og kan hjælpe dig med at anskaffe alt fra kiste, blomster, gravsten etc. til at køre rustvogn, få indrykket dødsannonce, flytte blomsterne fra kirken til kirkegården m.m.

Bedemanden hjælper naturligvis også med at gøre den afdøde klar – og kan hjælpe med at planlægge efter dokumenter som f.eks. Min Sidste Vilje, som er et dokument, hvori den afdøde tidligere har angivet ønsker til sin begravelse. Det kan f.eks. være i forhold til særligt tøj, som personen vil begraves i eller sange og salmer personen ønsker som en del af ceremonien.

Alt dette gør det lettere at overskue forløbet og samtidig gøre afskeden til en, den nu afdøde ville have sat pris på.