Guide: Sådan vælger du den rette hundeskål

Hundeskålen er ret vigtig for at markere, hvor hunden rent faktisk må spise. At lade al den indendørs fodring af hunden ske via hundeskåle kan sammen med klar markering af, hvor hunden ikke må spise, gøre meget ift. dressering. Ved siden af rent funktionelle formål kan en hundeskål også være et berigende element i hjemmet, hvis den nu får det rette udseende og udføres i det rette materiale.

 

Bedste materiale til hundeskåle?

Hvordan kunne hundeskåle til hjemmet se ud? Til små hunde kunne du få en fin keramikskål med en lækker tekstur, der er nem at vaske op i hånden. Til større hunde vil det typisk være plastik, der er det bedste materialevalg. Plastik er sjældent lige så lækkert som keramik, men langt mere robust. Selvfølgelig har du også mulighed for at få skål i metal, enten som enkeltskål eller dobbelt foderbar.

 

Skålstørrelsen er vigtig at have i tankerne

At finde foderskål til hunden giver sjældent store hovedpiner, men ligesom ved køb af et gnaverbur skal du vide, om skål passer til dyr. Her er det vigtigt, at du tænker på hundens kæbestørrelse, og hvor vidt den gaber, når den sætter tænderne i et måltid. Hvis du vælger en for lille skål, bliver den trukket vidt over gulvet under måltidet, og hunden får svært ved at nå de allernederste foderrester.

 

Skaf en ny foderspand, nu du alligevel køber foderskål

Når du leder efter en foderskål, kan du også finde en ny foderspand, hvis du efterhånden ikke kan vaske den gamle ren mere. Foderspanden kan du få med en simpel låsemekanisme, der slet og ret bare består af, at du klapper en plastikslå ned. Så kan hunden ikke åbne foderspanden og skubbe låget af den – med mindre du lærer den det selvfølgelig. Så ved du, foder ikke forsvinder pludseligt.