Parketgulve: Hvad skal du være opmærksom på?

Et parketgulv er en klassisk og traditionel gulvtype, der er at finde i rigtigt mange danske boliger, men hvad skal du være opmærksom på, når du står og skal vælge et nyt parketgulv, det får du her et bud på. Leder du efter et nyt parketgulv, så finder du et stort udvalg her.

Et parketgulv er en type trægulv, hvor overfladen modsat et plankegulv består at flere stykker træ, ofte tre, hvilket gør, at gulvtypen også til tider kaldes 3-stavs parket. Dette gør, at gulvtypen ofte er lidt billigere end et plankegulv.

Parketgulve findes i forskellige træsorter, sorteringer og med forskellige typer overfladebehandling.

Når du står og skal købe et nyt parketgulv, så er der flere ting du skal være opmærksom på.

Det vigtigste er at vælge det rette gulv, der både har det udseende du ønsker og som samtidigt kan klare de udfordringer, der stilles til gulvet.

I forhold til gulvets udseende så passer et lyst parketgulv ind de fleste steder, men ønsker du et gulv, der skiller sig ud fra mængden, så kan du med fordel vælge en mørkere træsort eller et tonet gulv.

Skal gulvet lægges i et rum med lavt til loftet eller med mørke vægge og lofter, så skal du dog være opmærksom på, at et mørkt gulv vil få rummet til at føles endnu mindre. Har du til gengæld højt til loftet og hvide lofter og vægge, så er et mørkt gulv utroligt smukt.

Visuelt er et olieret parketgulv utroligt smukt, men fra et praktisk synspunkt kan et lakeret trægulv klare mere og kræver samtidigt mindre vedligeholdelse.

Når du vælger mellem et olieret og et lakeret parketgulv skal du derfor have med i tankerne, hvor meget tid du er villig til at bruge på dit gulv, da et olieret gulv hurtigt mister sit flotte udseende, hvis det ikke jævnligt plejes med olie.

Efter at du har valgt dit nye parketgulv skal du være opmærksom på, at du med fordel kan beskytte dit gulv med måtter ved døre til udearealer samt filt- eller teflonpuder under møbler osv.