Skab mere plads i fabrikshallen – få en mezzanin sat op

At skalere fra en lille fabrik lejet i den lokale industripark til en større løsning er en drøm for mange virksomheder. Bemærk ordet ”drøm”, for det er ikke alle virksomheder, der får råd til at investere i helt nye og større faciliteter, selvom egenkapitalen vokser støt fra år til år. Her må du finde en anden løsning, hvis du pludselig har behov for mere plads til fx produktionen.

Udvid kapaciteten med en indskudt etage

Hvis du har højt til loftet i de nuværende lokaler, er mezzaniner den oplagte løsning. Dette noget specielle ord dækker egentlig bare over indskudte etager, hvor du mellem gulv og loft får en platform monteret i lageret, som forsynes med en trappe. Køb mezzaniner her, hvis du er interesseret i at udvide din kapacitet, uden at du skal til at finde en ny virksomhedsmatrikel.

Montér mezzaniner på fritstående søjler

Mezzaniner kan du få monteret på fritstående søjler, så de kræver ikke synderligt for at blive holdt oppe. På den indskudte etage får du så langt mere plads, fx til et kontor hvor ledelsen kan sidde. Har du en produktion kørende med maskiner, der kræver betjening fra toppen, kan en mezzanin udgøre forskellen mellem at træde 20 skridt op ad stiger eller få op ad en trappe.

Sæt matadorvægge op for et simpelt kontor

Vælger du at få en mezzanin for at lave kontor, bør du overveje at sætte matadorvægge op på platformen. Med dem kan du nemlig nemt skabe et isoleret rum på din mezzanin, der både er lydabsorberende og kan hjælpe ved brand. På den facon kan du så skabe et privat rum midt i fabrikshallen eller lageret, hvor ledelsen kan føre opsyn med, at alt forløber som forventet.

Når det gælder mezzanin og matadorvægge, finder du såvel standard- som specialløsninger.